Спростовано головний міф про шкоду двічі кип'яченої води

Спростовано головний міф про шкоду двічі кип'яченої води

Німецькі фахівці розповіли, чи можна пити двічі кип'ячену воду. Багато хто вважає, що повторно кип'ячена вода несмачна і шкідлива для здоров'я
Більшість людей кип'ятить в чайнику відразу значний об'єм води. Вода в підсумку залишається і поступово остигає. Деякі люди вважають, що така вода може містити шкідливі бактерії та небезпечні речовини, тому виливають кип'ячену воду перед тим, як налити нову чашку кави або чаю.
Чи можна пити двічі кип'ячену воду?
  • Експерти провели дослідження і з'ясували, що після першого кип'ятіння у воді може утворитися деяка кількість бактерій, але під час наступного кип'ятіння вони загинуть.
  • Побоюватися того, що частинки матеріалів посуду проникнуть у воду під час кип'ятіння, також не варто.
Наукові співробітники прийшли до висновку, що двічі закип'ячена вода не представляє абсолютно ніякої небезпеки для здоров'я людини.
Повторне кип'ятіння води відбувається, коли ви кип'ятите її, даєте їй охолонути нижче точки кипіння, а потім знову кип'ятите. Ви коли-небудь замислювалися, що відбувається з хімією води, коли ви знову кип'ятите її? Чи її все ще безпечно пити?
Широко поширене переконання про те, що кип'ятіння води кілька разів є шкідливим, існує вже багато років.
  • Вам, певно, говорили, що ви не повинні двічі кип'ятити воду ні з якої причини, оскільки «це погано» або «ви втратите мінерали».
  • Віра в те, що двічі кип'ячена вода може бути небезпечною для здоров'я, циркулювала протягом багатьох років.
  • Це ще більше проголошується адептами «альтернативного здоров'я» або псевдонауковими сайтами, які стверджують, що повторне кип'ятіння води збільшує кількість токсинів та забруднюючих речовин, які можуть викликати рак та різні види страшних наслідків для здоров'я.
Одне з найбільш поширених тверджень припускає, що повторне кип'ятіння води або кип'ятіння води занадто довгий час збільшує концентрацію хімічних речовин і мінералів, таких як миш'як і нітрати (тобто канцерогенні нітрозаміни) і фторид.
Загальна суть цих тверджень може бути простежена до статті 2015 року по здоровому цілісному способу життя.
Згідно з статтею, повторне кип'ятіння води робить «руйнівну дію», оскільки вищевказані хімічні речовини концентруються і потенційно призводять до небезпечних для життя захворювань, таких як рак, миш'якова токсичність, серцево-судинні захворювання, камені в нирках і навіть безпліддя.
Однак ці твердження не вказують на те, що значна кількість "шкідливих хімічних речовин" має фактично бути присутньою у воді.
  • Процес кип'ятіння води по суті є поняттям випаровування
  • Вода випаровується при кип'ятінні, залишаючи після себе домішки, які, ймовірно, розчиняються у воді.
  • Повторне кип'ятіння води просто означає, що більше води випаровується, внаслідок чого все, що розчинено у воді, злегка концентрується.
  • Отже, вищезгадані «небезпечні хімічні речовини» тільки збільшуються концентрації, якщо деяка кількість миш'яку, нітратів або інших забруднюючих речовин присутня у воді.
Примітка: звичайна вода також містить леткі з'єднання і розчинені гази, хоча вони, ймовірно, зникнуть до того часу, коли вода досягне своєї температури кипіння (100°C).
Хоча це правда, що концентрація солей і сполук буде збільшуватися, коли вода кипить (отже, розвінчується міф про те, що повторне кип'ятіння води видаляє мінерали), зміна досить незначна, якщо ви не кип'ятите її до тих пір, поки не випарується значна кількість води, тобто дозволяючи їй кипіти занадто довго без кришки.
  • Щоб довести будь-яке розчинене з'єднання до потрібної або шкідливої концентрації, вам потрібно буде закип'ятити багато води.
  • Коротко кажучи, абсолютно нормально кип'ятити воду, не турбуючись, що ви станете жертвою серйозної хвороби після її вживання.
Як правило, двічі кип'ячена вода не представляє великого ризику для здоров'я. Наприклад, якщо ви тримаєте воду в чайнику, кип'ятите її та додаєте воду, коли рівень стає низьким, ви навряд чи будете піддавати небезпеці своє здоров'я.
Якщо у вас є абсолютно чиста, дистильована і деіонізована вода, нічого не станеться, якщо ви знову прокип'ятите її.
До тих пір, поки ви не приймаєте величезну кількість нефільтрованої або забрудненої води та не кип'ятите більшу її частину, або кип'ятите її в посудині, яка може виробляти токсини, ви можете спокійно пити двічі кип'ячену воду.

Related

Здоров'я 7714358363765229657

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item