Ми не будемо вести діалог з маріонетками на Донбасі - Пристайко

Ми не будемо вести діалог з маріонетками на Донбасі - Пристайко

Мирне врегулювання на Донбасі можливо тільки за принципом "безпека перш за все" і з встановленням контролю за кордоном в регіоні.
"Ми готові до діалогу з жителями Донбасу, але не з фейковими маріонетками, так званими представниками. Цей діалог повинен залучити і всіх тих, хто тимчасово переміщений з Донбасу куди-небудь в Україні", - заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, виступаючи на дебатах в Генеральній асамблеї ООН, повідомляє Радіо Свобода.
"Ми прагнемо провести місцеві вибори на всій території України, - сказав міністр.
На вільній території ці вибори заплановані вже на нинішню осінь. - Але без елементарної безпеки, без політичних передумов люди Донбасу, включаючи тих, хто був змушений бігти зі свого будинку, не матимуть шансу зробити демократичний вибір. Саме тому принцип "безпека перш за все", на якому ґрунтується логіка мінських домовленостей, є основою для мирного врегулювання. Росія повинна негайно виконати вимоги безпеки, про які домовилися лідери "нормандської четвірки".
При цьому Пристайко підкреслив, що "навряд чи можна сподіватися на мир, поки 400-кілометрова ділянка українсько-російського державного кордону залишається відкритими воротами для російських озброєнь і військових. Відповіддю могло б стати міжнародна присутність уздовж кордону з мандатом ООН".
Раніше повідомлялося, що "влада" непідконтрольною частині Луганської області розраховується за спожиту воду українськими копійками.

Related

Політика 1864498538914585332

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item