Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ

Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ

Народний депутат від "Слуги народу", голова української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько називає нові мінські домовленості керівника Офісу президента Андрія Єрмака російською пасткою та закликає не підписувати документ про створення "консультативної ради" з представниками окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей.
Якщо Україна погодиться вести переговори не з учасницею збройного конфлікту Росією, а з громадянами України, які зрадники, це означатиме де-факто нашу відмову від претензій до Росії, йдеться у статті парламентарія на "Європейській правді"
Нардеп застерігає: нові домовленості фактично змінять формат переговорів і виведуть Росію з рівня учасника конфлікту на рівень спостерігача, що неприйнятно для України.
Іншими ризиками створення нового органу з учасниками від ОРДЛО, на думку депутатки, є знищення позиції України у міжнародних судах, скасування санкцій проти Росії і заперечення досягнень України у боротьбі за правду про агресію РФ.
"На щастя, рішення Тристоронньої контактної групи про створення Консультативної ради ще не підписане, а лише "попередньо погоджене" Україною. Це означає, що офіційний Київ має шанс оминути російську пастку, а наші високопосадовці – уникнути величезної помилки", - пише Єлизавета Ясько.
Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і другий президент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Related

Політика 5722240606224424468

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item