ЗСУ почали випробування нового міномета

ЗСУ почали випробування нового міномета
Міномет МП-120 розробили українські виробники

За результатами випробувань буде прийнято рішення про можливість прийняття міномета МП-120 на озброєння.

 
Українські військові проводять державні випробування дослідних зразків міномета МП-120. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook у четвер, 26 березня.
 
Відзначається, що випробування проходять на загальновійськовому полігоні поблизу селища Гончарівське на Чернігівщині за участю військових фахівців Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.
 
"Новий міномет МП-120 калібром 120 мм, розроблений українськими виробниками, повинен замінити радянські аналоги, які були на озброєнні української армії, вітчизняним продуктом з численними доробками", - йдеться в повідомленні.
 
У Генштабі розповіли, що міномет МП-120 призначений для знищення й придушення навісним вогнем живої сили і вогневих засобів противника, розташованих як відкрито, так і в укриттях польового типу, на крутих зворотних схилах висот, у глибоких лощинах, ущелинах і лісах, а також для руйнування окопів, траншей і легких дерево-земляних споруд.
 
"Властивості міномета дозволяють підтримувати механізовані підрозділи в бою, відбивати атаки противника вдень і вночі", - відзначили військові.
 
За результатами випробувань буде прийнято рішення про можливість прийняття міномета МП-120 на озброєння у ЗСУ.





Раніше повідомлялося, що в Україні пройшли випробування нового автоміномета UKR-MMC калібром 120 мм. Випробування нової зброї "в полі" показала держкомпанія Укроборонсервіс.

Related

Суспільство 8632056770232455732

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item