Вчені знайшли природний засіб від похмілля

Вчені знайшли природний засіб від похмілля
Вчені з'ясували, який засіб допомагає від похмілля

Нездужання, пов'язане з надмірним вживанням алкогольних напоїв, можуть полегшити екстракти деяких рослин.

 
Вчені з німецького Майнцського університету імені Йоганна Гутенберга виявили здатність екстрактів деяких рослин полегшувати синдром похмілля. Про це у п'ятницю, 1 травня, повідомляє Medical Xpress.
 
Зазначається, що експерти провели дослідження, в якому брали участь 214 осіб віком від 18 до 65 років. У процесі дослідження, за 45 хвилин до вживання алкоголю, а також відразу після добровольцям дали випити спеціальний розчин.
 
Учасникам дослідження потрібно було пити спиртне протягом чотирьох годин. У цей період кілька разів у них брали аналізи сечі і крові.
 
При цьому всіх 214 осіб розділили на три групи.
 
Перша група добровольців пила розчин з екстрактами кореня імбиру, кактуса опунції, барбадоської вишні, гінкго білоба, магній, калій, верби, цинк, бікарбонат натрію, рибофлавін, фолієву кислоту і тіамін, інулін і стевіолглікозіди. Учасникам другої групи дали добавку без рослинних екстрактів, а третя частина добровольців отримала плацебо.
 
Наступного дня у всіх учасників дослідження похмілля проявилося з різним ступенем тяжкості.
 
"Найкраще себе почували ті, хто випив еліксир із рослинними екстрактами і вітамінами. У них головний біль був меншим, порівняно з учасниками, які прийняли плацебо, на 34%. Нудота скоротилася на 42%, занепокоєння - на 41%, почуття байдужості - на 27%. Друга група не помітила особливих поліпшень", - йдеться у статті.
 
Дослідники вважають, що досягти позитивного ефекту допомогли поліфеноли і флавоноїди, що містяться в рослинах . При цьому, як конкретно вони впливають на організм, вченим ще потрібно з'ясувати.

Related

Технології 1583599465567034115

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item