Софія Федина: для мене Зеленський – це «потерпілий», який боїться власної армії, народу і нездатний самостійно ухвалювати рішення

Софія Федина: для мене Зеленський – це «потерпілий», який боїться власної армії, народу і нездатний самостійно ухвалювати рішення
За рік президентства Зеленського Україна опинилася за крок до капітуляції. Про це заявила народний депутат від «Європейської Солідарності» Софія Федина під час свого виступу з трибуни Верховної Ради.
«Сьогодні у нас рівно рік повноважень президента Зеленського, відколи він отримав всю повноту влади, аби змінювати державу. Тому треба підбити підсумки.
Ще рік тому я мала честь жити в державі, яка не тільки дала відсіч московській орді, одній із найпотужніших військових потуг у світі, а й у державі, яка щохвилини, щодня боролася не тільки за територіальну цілісність і суверенітет, а і за свою історію, мову, віру, армію, пісню, книгу, і відвойовувала своє законе місце, українське місце серед світових держав»,- наголосила політик.
«Сьогодні я маю прикрість бачити державу, яка капітулює. І однією з причин є те, що президент себе поставив не на місце борця, а на місце потерпілого. Це проявилося 7 листопада 2019 року, коли він написав заяву і визнав себе потерпілим від моїх слів, що на передовій стріляють. Я вам скажу: так стріляють, стріляють. Так сьогодні 10 разів порушили режим тиші. А в Оріховому, що біля Золотого, там, де «не стріляють» випустили 38 мін по позиціях наших військовослужбовців», – зазначила Софія Федина.
Політик наголосила, що основна помилка президента Зеленського у тій ролі, яку він для себе обрав роль потерпілого.
«Суть не в моїй справі, а в феномені потерпілості, бо потерпілий не може боронити. Потерпілий буде шукати шляхи відступу найвигідніші для себе, а не для держави. Такому потерпілому не треба армія, бо вона не дає відступати. Армія, яка провокує почуття провини, оскільки потерпілий не йде служити, в той час, коли десятки тисяч дівчат і хлопців добровольцями пішли боронити свою українську державу», – сказала вона.
«Потерпілому навіть не треба шукати вирішення проблем, він просто призначає винних. І винним за дивним збігом обставин виявляються не корупціонери, олігархи, вбивці майданівців, а винними призначаються всі ті, хто попередніх п’ять років боролися за українську державу, зокрема, мої колеги Тетяна Чорновол, Володимир В’ятрович і п’ятий президент України Петро Порошенко, який п’ять років бився за майбутнє цієї держави», – додала Федина.
Також народна депутатка підкреслила, що для «потерпілого» держава – це не пріоритет.
«Потерпілому» не треба особистості йому треба комфортні люди, тому ми і маємо тотальну кварталізацію держави і прес-конференції без журналістів.
Для «потерпілого» найголовніше – особиста образа, його не цікавить держава. «Потерпілий» не здатен приймати рішення, бо вони складні. Тому за нього ці рішення приймають інші»,- сказала Софія Федина.
Вона наголосила, що й надалі боротиметься за майбутнє України.
«Тому зараз президенту України треба визначитися, чи він потерпілий – чи президент України. Україна і мій народ не є потерпілим. І ми будемо боротися за майбутнє України, і будемо тримати бій, подобається це потерпілому чи ні», – сказала вона.

Related

Політика 3874757221081487936

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item