Винуватця пожеж на Луганщині затримали

Винуватця пожеж на Луганщині затримали
МВС заявило про затримання винного у пожежах на Луганщині.
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив про те, що винуватця масштабних пожеж на Луганщині вдалося затримати.
За його словами, пожежі влаштував місцевий агроном Дмитро П. 1993 року народження.
"Після збирання врожаю, в гонитві за прибутком і щоб заощадити на паливі, багато аграріїв воліють перед переорюванням землі випалювати стерню, абсолютно не думаючи про жахливі наслідки, до яких це може привести. Він думав, що про це ніхто не дізнається. Але наші військові як раз в цьому місці проводили обліт території безпілотником, зафіксували факт підпалу і повідомили про нього в поліцію", - зазначив він у Facebook.
Чоловікові загрожує штраф від 91 800 гривень до 153 000 гривен. У випадку, якщо загоряння привело до тяжких наслідків - знищення майна, загибелі флори і фауни, затриманий може отримати термін позбавлення волі від 2 до 5 років.
Зазначається, що дану статтю Кримінального кодексу посилили у травні 2020 року після катастрофічних пожеж у Чорнобилі та в Житомирській області.
Пожежа виникла 6 липня поблизу с. Осколонівка у Новоайдарському районі Луганської області. Через сильний поривчастий вітер до 20 м/с змінних напрямків поширилася на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове. А також на територію села Смолянинове. Площа пожежі становить майже 5 тис. га.

Related

Суспільство 5812737030564392358

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item