Колишнього в'язня Кремля Кольченка покарали за протест у Києві. Через Білорусь

Колишнього в'язня Кремля Кольченка покарали за протест у Києві. Через Білорусь
Кольченко має 10 діб на оскарження вироку
Шевченківський райсуд засудив на 40 годин виправних робіт колишнього політв'язня Олександра Кольченка, який у 2014-2019 роках перебував у російських в'язницях.
Кольченка затримали під час акції біля посольства Білорусі в Києві 10 серпня. На п'ятьох учасників акції поліція склала протоколи за дрібне хуліганство та злісну непокору вимозі правоохоронця, повідомляє пресслужба поліції Києва.
"Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за злістну непокору співробітникам міліції (це знов не помилка друку)", - повідомив режисер, теж колишній політв'язень Олег Сенцов у Facebook.
У Кольченка є 10 днів на оскарження вироку.
10 серпня біля посольства Білорусі в Києві відбулася акція солідарності з білоруськими демонстрантами, в якій взяли участь українці та білоруси, які живуть в Україні.
Після того, як один з учасників акції спробував жбурнути яйцем в будинок посольства, поліцейські затримали кількох присутніх.
"Група чоловіків порушувала правопорядок. На вимогу працівників поліції припинити дії вони не реагували та продовжували агресивно поводитись", - повідомили в пресслужбі поліції Києва причину затримання.
АкціяКопирайт изображенияGETTY IMAGES
Image caption10 серпня біля посольства Білорусі в Києві відбулася акція солідарності з демонстрантами в Білорусі
АкціяКопирайт изображенияGETTY IMAGES
АкціяКопирайт изображенияGETTY IMAGES
АкціяКопирайт изображенияGETTY IMAGES
Олега Сенцова та Олександра Кольченка звільнили 7 вересня 2019 року в рамках обміну в'язнями між Україною та Росією. До того в Україні протягом п'яти років відбувалися акції за їхнє звільнення.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item