Спеціальна доповідь Центру глобальної взаємодії: Головні елементи російської дезінформації та пропаганди

Головні елементи російської дезінформації та пропаганди
Центр глобальної взаємодії (GEC – Global Engagement Center) Державного департаменту США веде і координує зусилля Федерального уряду США щодо ідентифікації, розуміння, викриття іноземної пропаганди й дезінформації та протидії їй.
Відповідно до мандату Конгресу, GEC публікує спеціальну доповідь, яка містить огляд російської дезінформаційної та пропагандистської екосистеми. У доповіді визначено п’ять основних елементів – підпор, на яких вибудовується російська дезінформаційна і пропагандистська екосистема, та описано, як ці елементи працюють спільно для створення примножувального ефекту в медіа. Зокрема, у доповіді детально описано, як тактики одного елементу, опосередкованих джерел, взаємодіють між собою, щоб актуалізувати шкідливий контент і створити ілюзію його достовірності.
У той час як дезінформація Росії являє собою загрозу, вона не залишається без відповіді. Уряд США, наші союзники й уряди-партнери, міжнародні установи, громадянське суспільство, наукова спільнота, приватний сектор та громадяни у всьому світі не стоятимуть байдуже, поки Росія зловживає сучасними формами комунікацій, від яких ми всі залежні для вільного потоку ідей та інформації. GEC продовжить викривати дезінформацію, надходження якої ми фіксуємо з Росії та інших зловмисних сторін, щоб міжнародна громадськість та контрдезінформаційна спільнота мали чітке розуміння того, як поширюється дезінформація та як ми можемо спільно працювати на протидію їй.

Related

Події у світі 3230966541641690854

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item