"Європейська Солідарність" вимагає від Зеленського дати оцінку оприлюдненим у США фактам масштабного розкрадання коштів

"Європейська Солідарність" вимагає від Зеленського дати оцінку оприлюдненим у США фактам масштабного розкрадання коштів

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки від імені Уряду США офіційно звинуватило колишніх власників ПриватБанку у масштабних розкраданнях коштів клієнтів цієї установи та відмиванні їх в різних країнах світу.

Про це пише пресслужба "Європейської Солідарності".

У низці світових ЗМІ цілком слушно акцентовано увагу на прямому зв’язку Ігоря Коломойського та Володимира Зеленського. Українська влада робить тим часом вигляд, ніби не помічає міжнародного скандалу, пов’язаного із заявою Мін'юсту США. Але зам’яти його вже не вийде – надто великий резонанс.

"Європейська Солідарність" вимагає від Президента України, Генерального прокурора України, НАБУ, НАЗК та Держфінмоніторингу:

- піти на повне і всеохоплююче співробітництво з американською системою правосуддя в частині її звинувачень на адресу Коломойського та його спільників;

- розпочати діалог з американською стороною з метою повернення незаконно виведених з ПриватБанку фінансових ресурсів, які мають компенсувати витрати держави на захист клієнтів ПриватБанку від наслідків шахрайських дій колишніх його приватних власників;

- порушити кримінальні провадження проти Коломойського за епізодами, які дотичні до фактів фінансових махінацій, викритих американським правосуддям;

- розкрити та нейтралізувати увесь злочинний спрут агентів впливу Коломойського в Офісі Президента, Кабінеті Міністрів, судовій системі та правоохоронних органах, фракціях парламенту, політичних партіях, які обіцяють "майбутнє" коштом більш ніж сумнівного походження коштів Коломойського;

- гарантувати незалежність діяльності Національного банку України та відмову від політичного переслідування, розпочатого на догоду Коломойському проти тих, хто врятував кошти десятків мільйонів вкладників, забезпечивши націоналізацію ПриватБанку;

- створити Тимчасову слідчу комісію із жорстким контролем з боку опозиції та суспільства за розслідуванням наймасштабнішого в історії України шахрайства з активами ПриватБанку.

Потреба створення такої комісії є очевидною з огляду на те, що Володимир Зеленський через залежність від Коломойського і конфлікту інтересів зацікавлений у блокуванні розслідування діяльності Коломойського.

До обрання Президентом Зеленський був молодшим бізнес-партнером Коломойського.

Зеленський особисто – фігурант одного зі скандалів, пов’язаних із виведенням коштів ПриватБанку. Зокрема, у лютому 2019 року оприлюднено інформацію про те, що протягом 2012-2016 років понад мільярд гривень коштів вкладників ПриватБанку вивели на рахунки студії «Квартал 95».

На виборах Президента у 2019 році Зеленський переміг саме завдяки підтримці медіаресурсів Коломойського. А так звана монобільшість є по суті коаліцією Зеленського і Коломойського.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США 6 серпня звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського "в крадіжці мільярдів в банку, яким він колись володів", і в їх відмиванні в США.

Раніше кореспондент "Прямого" у США Катерина Лісунова повідомляла, що американські засоби масової інформації прямо наголошують на зв'язках Коломойського з Зеленським.

Нагадаємо, 5 серпня Федеральне бюро розслідувань провело обшуки в приміщеннях компанії Optima Management Group в офісному центрі в місті Клівленд, штат Огайо. Розслідувачі вважають, що Optima пов’язана з Ігорем Коломойським.

Раніше агентство Kroll виявило схему, як ексвласник "ПриватБанку" разом із братами Суркісами виводив кошти з фінустанови під час націоналізації.

Related

Політика 2187730376434085530

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item