В Італії через COVID відновили старовинну традицію винних віконець

В Італії через COVID відновили старовинну традицію винних віконець
Коронавірус повернув стару традицію

Уперше вікна для продажу вина з'явилися в XVII столітті, коли в Італії вирувала епідемія бубонної чуми.

 
У регіоні Тоскана, що в центрі Італії, через коронавірус відновлюють давню традицію подачі напоїв через спеціальні винні віконця, повідомляє Insider.
 
Так, у Флоренції креативні власники ресторанів і барів тепер черпають натхнення в середньовічних архітектурних рішеннях, щоб зберегти свій бізнес і дух міста живими. Кілька винних віконець відкрилися по всьому місту - деякі з них уперше на пам'яті нині живих.
 
Винні віконця, або buchette del vino, - це маленькі люки, які часто використовувалися для продажу надлишків вина робітничому класу Флоренції.
 
Президент Асоціації винних віконець Маттео Фалья розповів: "Люди могли постукати в маленькі дерев'яні віконниці і наповнити свої пляшки прямо від сімей Антінорі, Фрескобальді і Рікасолі, які до сих пір виготовляють деякі з найвідоміших італійських вин".
 
Уперше такі вікна з'явилися в XVII столітті, коли в Італії вирувала епідемія бубонної чуми. З тих часів призначення віконець практично не змінилося.
 
Винні віконця є унікальним явищем, властивим Тоскані і Флоренції, але зазвичай залишаються непоміченими громадськістю.
 
На старовинних стінах Флоренції зараз можна знайти більше 150 таких віконець. За часів коронавірусу через них можна отримати не тільки вино, а й каву і навіть їжу.









Раніше повідомлялося, що в Італії здають житло по два євро за ніч. Охочим зняти житло за таку суму буде необхідно самостійно забезпечити себе постільною білизною, подушками і ковдрами.
 
Як відомо, в Італії продовжили надзвичайний стан через пандемію до 15 жовтня.

Related

Події у світі 2185876475867496077

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item