5 причин, через які запах від тіла людини може бути неприємним

Причини неприємного запаху від тіла можуть бути різними.

5 причин, через які запах від тіла людини може бути неприємним

Не від кожного запаху можна позбутися лише за допомогою гігієнічних процедур і дезодоруючих засобів. Є досить незвичайні причини, що змушують ваше тіло випускати неприємні «аромати».

Ви часто користуєтесь дезодорантом

Популярний засіб, покликаний рятувати людину від поту і запаху, насправді може лише посилити проблему. Річ у тому, що інгредієнти, які використовують у багатьох дезодорантах, сприяють зростанню кількості бактерій, а це може призвести до зміни природного запаху тіла, зробивши його більш різким і неприємним. Частіше мийте пахви водою або використовуйте для очищення лимонний сік, змішаний з водою в рівних пропорціях: так ви вб'єте «пахучі» бактерії.

Ви любите гостре

Деякі продукти і спеції, наприклад, часник, каррі та інші, в процесі метаболізму виробляють дуже пахучі речовини (наприклад, сірку). Вони можуть виділятися через пори на шкірі ще протягом кількох годин після того, як ви поїли.

Ви перебуваєте в стані стресу

Піт, що виникає в результаті спеки, і піт, спричинений стресом, дуже сильно відрізняються один від одного за хімічним складом. І якщо перший, що містить воду, сіль і кальцій, часто має не дуже нав'язливий аромат, то стресовий піт, який складається з жирів і білків, що виділяються з інших потових залоз, дуже пахучий. Тобто, сам по собі він практично не має запаху, але його сильно «ароматизують» бактерії на шкірі, з якими ця рідина змішується.

Ви можете незабаром захворіти

Давно відомо, що під час деяких хвороб з'являється неприємний запах. Наприклад, коли від людини пахне сирою рибою, це може говорити про проблеми з печінкою, запах аміаку з рота — сигнал про можливе захворювання нирок. Є й інші «аромати», що вказують на проблеми зі здоров'ям. Ви здатні і самі їх відчути, а люди, що знаходяться навколо вас, чують їх ще сильніше і сприймають як нездорові.

Ви приймаєте ліки

При прийомі деяких лікарських засобів може виникати підвищена пітливість, через яку тіло починає неприємно пахнути. Так, від вас може погано пахнути, якщо ви регулярно приймаєте антидепресанти, препарати від печії або мігрені, ліки від діабету, антигістамінні засоби або гормональні препарати. 

Related

Здоров'я 951338379673486375

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item