У Запоріжжі митник організував корупційну схему експорту зерна - СБУ

У Запоріжжі митник організував корупційну схему експорту зерна - СБУ
На Запоріжжі розкрили корупційну схему експорту зерна

Зернову продукцію незаконно вивозили до Євросоюзу. Для цього начальник митного поста вступив у змову з представниками комерційних структур.

 
На Запоріжжі викрили корупційну схему експорту зернової продукції в ЄС, яка була організована головою одного з митних постів. Про це повідомляє СБУ в четвер, 15 жовтня.
 
Операцію організував керівник митного поста спільно з декількома представниками комерційних структур. Як встановили силовики, протягом 2019 - 2020 років чиновник за винагороду сприяв фірмам-експортерам у незаконному вивезенні зернової продукції.
 
Комерсанти відзначали в товарно-супровідних документах недостовірні дані про вартість і походження товару, штучно занижуючи розмір обов'язкових платежів до держбюджету. У свою чергу, глава митного поста "не помічав" цих невідповідностей.
 
Силовики задокументували черговий факт протиправного експорту зернової продукції на підставі підроблених документів. За попередніми висновками, з цієї відправки до держбюджету могло не надійти понад 1,2 мільйона гривень, а такі угоди зловмисники здійснювали щомісяця до десяти разів, залежно від сезонного збору врожаю.
 
Під час обшуків у службових приміщеннях і за місцем проживання організатора і фігурантів виробництва правоохоронці виявили документацію, яка доводить організацію корупційної схеми. У начальника митного поста виявили велику суму грошей у різній валюті, походження якої він не зміг пояснити.
 
Тепер чиновнику повідомлено про підозру за статтею про зловживання владою і службовим становищем Кримінального кодексу. Також буде проведено ряд експертиз і перевірок, у ході яких буде встановлено фактичну суму державних збитків. Перевіряється причетність інших посадових осіб митного поста до корупційних правопорушень.






Нагадаємо, що раніше командир підрозділу ЗСУ допомагав ввозити сигарети з ОРДЛО. Жителі Авдіївки дали хабар військовому, щоб безперешкодно ввозити сигарети з тимчасово непідконтрольних територій.
 
Також повідомлялося, що офіцера поліції затримали на хабарі в 500 тис грн. Начальник слідчого відділення вимагав від громадянина 500 тис грн за непритягнення до кримінальної відповідальності за шахрайство.
 

Related

Події в Україні 7969018039565380450

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item