У Франції розповіли деталі вбивства вчителя

У Франції розповіли деталі вбивства вчителя
Місце вбивства вчителя

Кадиров закликав не загострювати увагу на чеченській національності підозрюваного і звинуватив Францію в спробі "звалити" свої проблеми на чеченців.

Підліток, що обезголовив у Франції вчителя, не був особисто знайомий з ним. Про це повідомив глава Національної антитерористичної прокуратури Франції Жан-Франсуа Рікар. Його слова в суботу, 19 жовтня, наводить Reuters.

Він повідомив, що викладач демонстрував на уроці карикатури на пророка Мухаммеда. Після цього батько одного з учнів записав і виклав у Мережу кілька відео, в яких назвав вчителя "бандитом" і закликав його звільнити. Примітно, що зведена сестра чоловіка вступила в "Ісламську державу" в 2014 році.

Напередодні вбивства підліток приїхав до школи, підходив до учнів, просив їх вказати на викладача і розпитував про нього.

У свою чергу, батьки школярів розповіли, як проходив урок зі свободи слова, який вів загиблий.

"Він попросив хлопців-мусульман підняти руку і вийти з класу. Син мені сказав, що це він зробив для того, щоб не дискримінувати і не образити", - повідомив батько одного з учнів.

Тим часом, Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав не загострювати увагу на чеченській національності підозрюваного. Про це він написав у Telegram-каналі.

Він засудив вбивство вчителя і висловив співчуття родині загиблого, але заявив, що поведінку французів "інакше як провокаційною не назвеш".

"Французьке суспільство, кажучи про демократизм, часто плутає його з вседозволеністю, демонстрацією недозволенного ставлення до ісламських цінностей", - заявив Кадиров.

Він звинуватив Францію в спробі "звалити" свої проблеми на чеченців, наголосивши при цьому, що національність вбивці тут ні при чому.

Нагадаємо, напередодні в місті Конфлан-Сент-Онорін було скоєно напад на вчителя поруч зі школою, де той викладав історію. Нападник обезголовив вчителя через те, що він під час уроку свободи слова показав карикатури з Charlie Hebdo.

Злочинцем виявився 18-річний юнак, чеченець, виходець з Москви. Він намагався погрожувати поліцейським, які прибули на місце, але був застрелений. Журналісти заявили, що той викрикував ісламські гасла і на ньому був надітий пояс смертника.

У соцмережі терорист написав, що він "стратив пса пекла, який посмів принизити пророка Мухаммеда".

За даними телеграм-каналу Baza, вбивцею виявився 18-річний Абдулак Анзор. 

Related

Події у світі 3239582063621303109

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item