Чому не варто додавати молочні продукти до кави

З якими продуктами кава несумісна і викликає слабкість.

Чому не варто додавати молочні продукти до кави

Багато людей скаржиться, що після кавового напою з молоком починає боліти живіт. Та й взагалі така кількість кофеїну — не надто райдужна перспектива. Тому багатьом любителям даного напою доводиться повністю виключити молоко зі свого раціону. Невже кава з молоком підходить не всім? А що якщо молоко — зовсім не єдиний продукт, який несумісний з кавою?

Кава без молока

Кава без молока, капучино, лате, допіо, аеропрес... вибір кавових напоїв настільки великий, що бариста в будь-якій кав'ярні без труднощів вам догодить. Правда, навряд чи він розповість вам, чому не варто додавати у свою ароматну і підбадьорливу каву молоко.

Звичайно, думки фахівців з цього приводу різняться. Одні дієтологи запевняють, що в комбінації кава і молоко гірше засвоюються організмом. Інші, навпаки, говорять про те, що молоко компенсує очевидні мінуси кави.

Наприклад, в той час, як кава знижує кислотність шлунку, молоко підвищує її. В результаті створюється якийсь баланс. Крім того, всім відомо, що кава вимиває кальцій з організму. А молоко, навпаки, є джерелом незамінного макроелемента.

З молоком або без?

До якого ж табору кавоманів примкнути? По-перше, вам потрібно раз і назавжди вибудувати відносини з молоком. Якщо ви відчуваєте себе неважливо після чергового лате, швидше за все, молоко вам не підходить. Не зайвим буде згадати про таку особливість організму, як непереносність лактози. Але тут важливо розуміти, як ваш шлунок реагує і на інші молочні продукти.

По-друге, зверніть увагу і на інші аспекти. Наприклад, сама по собі калорійність кави досить низька. 250 мл справжньої меленої кави без добавок містить всього лише 2 ккал. Але якщо ви додасте в напій молоко і цукор, калорійність стане в рази більшою. Якщо ви стежите за фігурою, то такий варіант явно вам не підійде.

Всім відомо, що кава тонізує. Багато хто п'є її вранці, щоб остаточно прокинутися і включитися в роботу. Однак це можливо лише у тому разі, якщо в каві немає молока. Молочний продукт пом'якшує підбадьорливий ефект кави. До речі, це може допомогти, якщо вам дуже захотілося випити чашечку кави ввечері. Завдяки молоку ви не заробите безсоння і міцно заснете.

З якими продуктами кава несумісна

Головна проблема кави в тому, що поєднуючись з іншими продуктами, вона може уповільнити засвоєння корисних мікроелементів. Наприклад, дубильні речовини, що містяться в каві, впливають на засвоєння цинку. Тому людям з проблемами серця не варто поєднувати каву і червоне м'ясо, птицю, горіхи, боби або устриці.

Вегетаріанцям і веганам не варто вживати каву і залізовмісні продукти. Наприклад, горіхи, бобові та соєві продукти. Річ у тім, що в рослинній їжі міститься негемове залізо, яке засвоюється складніше, ніж гемове (тваринного походження).

Не варто поєднувати каву і продукти, що містять вітамін D. Наприклад, яйця, яловичу печінку або жирні сорти риби. Брак вітаміну D — типова проблема для багатьох людей. Навіщо зайвий раз ризикувати і перешкоджати його засвоєнню? Фахівці рекомендують не поєднувати основні приймання їжі та каву. Чашечку улюбленого напою краще випити не раніше, ніж через 1 годину після трапези.

Ще одне гастрономічне табу — жирна їжа і кава. Через таке поєднання рівень цукру в крові різко збільшиться. Регулярне повторення може привести до поганого самопочуття. А в гіршому випадку — до появи цукрового діабету.

Якщо вам не подобається смак кави без молока, можливо, ви п'єте не ту каву. Спробуйте змінити на іншу, вибір зараз на будь-який смак. 

Related

Здоров'я 8726142501557165472

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item