Київ починає новий етап щодо Кримської платформи

Київ починає новий етап щодо Кримської платформи
Україна створює окремий формат для переговорів щодо Криму

Кримська платформа створить додаткові можливості для більш оперативного реагування на зростаючі загрози безпеки, відзначили в МЗС.

 
Міністерство закордонних справ України починає новий етап взаємодії з міжнародними партнерами щодо Кримської платформи. Дії будуть спрямовані на подальші кроки з деокупації Криму. Про це у вівторок, 20 жовтня, заявила перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова під час зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.
 
"Фаза активної адвокації, яку вже фактично почало політичне керівництво держави, передбачає інформування наших міжнародних партнерів про деталі і субстантивну частину кампанії щодо Кримської платформи", - сказала вона.
 
Джапарова додала, що платформа повинна підвищити координацію дій міжнародної спільноти, а також забезпечити захист прав та інтересів кримчан.
 
"Платформа сприятиме зміцненню міжнародної політики невизнання спроби РФ анексувати Кримський півострів, створить додаткові можливості для більш оперативного реагування на зростаючі загрози безпеки в результаті російської мілітаризації в Чорному і Азовському морях, дозволить консолідувати політичний тиск на Кремль", - додала заступник глави МЗС.
 
Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що до формату Кримська платформа готові приєднатися інші країни. Серед них він назвав ЄС, Велика Британія, Канада і Туреччина.
 
Своєю чергою, глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що Кримська платформа покликана структурувати міжнародні зусилля з деокупації півострова, а також зберегти цю тему в пріоритетах міжнародної політики.

Related

Події в Україні 4106937529381040775

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item