Вибори в Німеччині: з'явилися дані екзит-полів

 

Вибори в Німеччині: з'явилися дані екзит-полів
Вибори в Німеччині: екзит-поли визначили двох переможців

Опитування виборців не допомогли чітко визначити переможця, оскільки соціал-демократи і блок діючої канцлера Меркель ХДС/ХСС набрали приблизно порівну голосів.

У Німеччині екзит-поли не дозволили чітко визначити переможця. Про це повідомляє Європейська правда в неділю, 26 вересня.

Дві ключові політсили - соціал-демократи і блок діючої канцлера Меркель ХДС/ХСС - набрали в опитуваннях приблизно порівну голосів.

"Опитування, проведене на виході з дільниць на замовлення мовника ARD, прогнозує, що обидва лідери отримують по 25% голосів. Інше опитування, проведене на замовлення ZDF, дає соціал-демократам 26%, а блоку соратників Меркель 24%. При цьому жодне з цих опитувань не враховує бюлетені, надіслані поштою, що може додатково вплинути на розклад голосів", - сказано в матеріалі.

Такі результати означають суттєве падіння рейтингів однопартійців Меркель у порівнянні з минулими виборами, коли вони отримали 32,9%, а також зростання підтримки СДПН (було 20,5%)

При цьому третю сходинку в обох опитуваннях займають Зелені з результатом 14,5-15%, істотно вище ніж на виборах 2017 (було 8,9%). Зазначимо, що Зелені обіцяли не допустити запуску російського газопроводу Північний потік-2.

Водночас трохи впали рейтинги праворадикалів, які чотири роки тому були на третій позиції. Зараз вони за опитуванням ARD поділяють четверте місце вільної демократичної партією, маючи 11%, а за прогнозом ZDF є лише п'ятими з результатом 10,1%.

Нарешті, очікується, що в бундестаг проходить партія Ліві з 5% підтримки - майже вдвічі менше, ніж на минулих виборах.

Нагадаємо, що в ФРН сьогодні проходять вибори в бундестаг. Після 16 років при владі, канцлер Німеччини Ангела Меркель свою кандидатуру на вибори не виставляє.

Related

Події у світі 6516475558531776771

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item