Україна очікує $700 млн від МВФ в листопаді

Україна очікує $700 млн від МВФ в листопаді
Транш МВФ очікують в Україні в листопаді

Також українська влада сподівається на продовження програми stand-by до липня 2022 року, що дозволить країні повністю вибрати зарезервовані $5 млрд.

Міжнародний валютний фонд може ухвалити рішення про виділення Україні траншу кредиту на 700 млн доларів. Відповідне рішення очікується в листопаді 2021 року. Про це на засіданні уряду в середу, 20 жовтня, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього тижня досягнуті позитивні домовленості на робочому рівні з МВФ. Ми очікуємо, що вже в листопаді рада МВФ затвердить новий транш в розмірі близько 700 млн доларів", - сказав він.

Тим часом радник президента України з питань економіки Олег Устенко заявив, що Україна виконала всі умови для отримання траншу МВФ у розмірі $700 млн за програмою stand-by. Про це він сказав в коментарі Інтерфакс-Україна.

"Для цього траншу зроблено все, йдуть узгодження деталей щодо меморандуму з МВФ. Після узгодження його все буде повністю готове до того, щоб питання було винесено на засідання ради директорів", - сказав.

Він нагадав, що парламент 19 жовтня ухвалив низку необхідних для цього законів, зокрема, закон про незалежність Національного банку і поправки в закон про Національне антикорупційне бюро.

"Таким чином, українське питання може бути винесено на перших найближчих засіданнях ради директорів Фонду. Ми сподіваємося на позитивне рішення, а саме на надходження нового траншу в Україну і рішення щодо продовження програми до липня 2022 року. Це дає Україні можливість повністю вибрати зарезервоване для держави фінансування - $5 млрд, що дуже нетипово для України", - пояснив радник президента.

Він уточнив, що в разі позитивного рішення ради директорів, фінансування надійде через кілька днів.

Раніше в МВФ повідомили про успішне завершення роботи місії в Україні. Завершення першого огляду дозволить виплатити транш в 700 мільйонів доларів. Рішення про транш очікується в листопаді.

Related

Події у світі 2521322903226910593

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item