Українські програмісти придумали, як звільнити поліклініки від черг



У Києві на випуску стартапів 1991 Open Data Incubator представили систему контролю та управління потоком пацієнтів у поліклініках "Поліклініка без черг".
Система враховує усіх пацієнтів і враховує графік роботи лікарів. Записатися на прийом можна кількома способами: телефоном, у реєстратурі, через інтернет та завдяки терміналу в поліклініці, - розповів Андрій Заяць, ідеолог та засновник проекту "Поліклініка без черг".
"Для тих, хто звик одразу приходи в поліклініку — ми встановимо інфомати, де буде можливість запису. Також можна буде звернутися в реєстратуру, куди також можна зателефонувати", - каже Заяць.
Розробники проекту впевнені, що черги утворюється через те, що реєстратура не має впливу на потік людей. Більшість черг виникає вже після прийому в одного з лікарів.
"Ми виявили, що багато черг виникають не на вході в лікувальний заклад, а у етапі міжкабінетних консультацій, коли один спеціаліст відправляє до другого, а далі з'являється хаос. Мета нашої системи — зібрати цей хаос, агрегувати і вибудувати індивідуальні черги, де кожна людина матиме свій призначений час. Це також допоможе оптимізувати роботу лікарів", - додав Андрій Заяць.
Нині вже запустили 2 пілотних впровадження у поліклініках, а до кінця жовтня планують провести пілотне тестування та розробку першої версії продукту, яка готова до підключення клінік. Творці "Поліклініки без черг" сподіваються за рік підключити 100 клінік та здійснити 1 млн. призначень.
Нагадаємо, громадянські інновації у поєднанні з відкритими державними даними можуть змінювати цілі сектори економіки.

Related

Технології 1276897304568484492

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item