Знищення MH17: Що потрібно знати про офіційні результати розслідування

Катастрофа малазійського Боїнга сталася 17 липня 2014 року
Міжнародна слідча група (Joint investigation team, JIT) на прес-конференції в середу, 28 вересня, оголосила перші офіційні результати розслідування катастрофи Боїнга-777 Малазійських авіаліній, що слідував рейсом МН17 і був збитий в небі над Донбасом. НВ наводить ключові тези.
1. Боїнг був збитий ракетою, випущеною з російської зенітно-ракетної установки Бук, яка була поставлена в Україну з території Росії. Після того, як літак був збитий, її повернули в РФ.
2. Запуск ракети проводився з району селища Первомайське, який тоді перебував під контролем бойовиків. Це спростовує заяви Кремля і бойовиків "ДНР" про те, що літак був збитий з підконтрольній території Україні.
3. Поблизу MH17 не було інших літаків. Тому версія російської пропаганди про те, що лайнер був збитий іншим літаком, була визнана неспроможною. Також була виключена версія технічної несправності та теракту всередині літака.
4. Слідчі оприлюднили записи перехоплених розмов терористів щодо установки Бука. На аудіо бойовики, зокрема, обговорюють транспортування ЗРК Бук. Записи надала переважно українська сторона.
5. У слідства є дані приблизно про 100 підозрюваних, які можуть бути причетні до пуску ракети. Про кого саме йдеться, слідство на розповіло.
6. Слідча група заявила, що поки не може заявляти про причетність Росії як країни або її громадян до катастрофи МН17.
7. У розслідуванні були задіяні близько 100 слідчих та інших експертів, які вивчили більше п'яти мільйонів сайтів, більше чотирьох мільйонів фото- і відеоматеріалів, понад 200 свідків дали свідчення. Для пошуку винних також використовувалися соцмережі і аналізувалися дані телефонних дзвінків.
8. Визначати судову інстанцію, яка буде розглядати матеріали розслідування поки, передчасно.
9. У ході конференції були представлені не всі результати. Інші подробиці розслідування будуть оприлюднені, "коли прийде час".

Катастрофа малазійського Боїнга сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. У серпні 2014 року була створена міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити Міжнародний трибунал з розслідування катастрофи MH17.

Related

Події в Україні 554467316889480987

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item