Жодних торгів та поступок Росії: П'ять ключових заяв Порошенка на форумі YES -2016

Петро Порошенко
У п'ятницю, 16 вересня, президент України Петро Порошенко відкрив 13-ту щорічну зустріч Ялтинської європейської стратегії Світ, Європа і Україна: шторми змін. Під час свого виступу президент акцентував увагу на російської агресії, проти якої Україна бореться протягом 2,5 років.
Росія повинна виконати всі зобов'язання у сфері безпеки в Донбасі
Виступаючи на конференції Порошенко заявив, що без виконання Росією своїх зобов'язань у сфері безпеки в Донбасі, Україна не зробить ані кроку вперед.
"Жодного кроку вперед, поки російська сторона не відведе свої війська на безпечну відстань і не здійснить заходів у сфері безпеки".
Як зазначив Порошенко, Україна два роки бореться проти російської агресії, її назва дуже проста:
"Це не громадянська війна, не конфлікт в Україні, не щось інше, це просто агресія Російської Федерації проти суверенної і незалежної, вільної і демократичної України, і ми повинні використовувати тільки цей термін".
За словами президента, основним досягненням у цій сфері є стримування російської агресії від подальшого проникнення на українську територію.
"Вибори" у Держдуму Росії в окупованому Криму
За словами Порошенка, реакцією на вибори в Держдуму Росії в окупованому Криму повинні бути санкції:
"Ті, кого оберуть в російську Думу в Криму, насправді купують членський квиток в санкційний клуб. Ласкаво просимо в санкційний клуб".
Президент підкреслив, що Україна не визнає легітимність російських виборів на окупованій території, а репресивна політика керівництва РФ в окупованому Криму перетворює півострів в концентраційний табір.
Крим не є предметом торгу для України
Під час свого виступу президент наголосив, що питання приналежності Криму не є предметом торгу для влади Української держави, і варіант обміну півострова на врегулювання ситуації в Донбасі неприйнятний.
"Ми ніколи не приймемо і не будемо торгувати Кримом за гарне рішення по Донбасу. Крим – це українська територія", - заявив він.
Порошенко додав, що такий прецедент як легалізація анексії Криму Росією "не повинен мати місце у принципі".
"Нам кажуть, що кримське питання закрито з точки зору міжнародного права, але насправді воно ніколи і не відкривалося. Крим – це Україна по праву!", - підкреслив президент.
Відповідальність російського режиму за злочини проти України
Порошенко висловив переконання, що відповідальність за злочини Росії проти українських громадян повинні нести не окремі люди, а весь режим.
"Москва повинна зрозуміти, що ціна таких порушень буде тільки рости. Відповідні консультації з нашими партнерами вже йдуть. І однією з причин санкцій повинні бути так звані російські парламентські вибори, які проходять на території України".
Питання нових санкцій проти Росії
Порошенко зазначив, що висока частота повернення ЄС до питання продовження санкцій у відношенні Російської Федерації дає Москві шанс підірвати єдність Європи:
"Європейський Союз повинен змінити графік розгляду режиму санкцій проти Росії і перейти від піврічних до річних санкцій, часте повернення до цього питання призводить до занадто великих дискусій в Європейському Союзі і дає Росії шанс розхитати його єдність".
Також президент закликав міжнародне співтовариство ввести нові секторальні санкції проти Росії і уточнив, що є резон відновити поправки "Джексона-Веніка" щодо російського режиму.
За матеріалами Інтерфакс-Україна

Related

Політика 6478168056334338687

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item