Порошенко: Хто до нас з мечем прийде, той від меча і загине



"Російська агресія, яка досі триває та військова загроза зі сходу - очевидно, на довгу історичну перспективу, але Україна "свого не віддасть", - заявив президент Петро Порошенко під час виступу на Софійській площі з нагоди урочистої присяги курсантів у День захисника України.
Президент також наголосив, що визначальним чинником безпекової політики та військового планування є необхідність витрачати мінімум 5% ВВП країни. Він зауважив, що весь річний бюджет України наступного року становитиме 64 млрд.
"Ми використовуємо його максимально ефективно. Лише протягом поточного року ЗСУ отримали близько 2 000 одиниць озброєння та військової техніки. Перед керівниками оборонних підприємств поставлено завдання з розробки нового ракетного озброєння, комплексів крилатих ракет, нових зразків артсистем, високоточних боєприпасів, безпілотників ударного типу, засобів космічної розвідки, радіоелектронної та контрабатарейної боротьби", - заявив президент.
На закупівлю та ремонт озброєння Україна планує витратити 11 млрд гривень.
"Українці не дали загарбницьким планам країни-агресора реалізуватися, не вели і не ведем загарбницьких воєн. Споконвіку ми не виступали в ролі агресора і ніколи не зарилися на чуже. Але і свого не віддамо, і нам вже є чим зустріти непроханих гостей. Хто до нас з мечем прийде, той від меча і загине. І від щита, яким стали для нас наші Збройні Сили", - заявив Порошенко.

Related

Події в Україні 1001311949405034499

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item