Продаж безцінних українських ресурсів заради кредитів – злочин, - Віталій Скоцик



600 млн. євро макрофінансової допомоги – це не ціна українського лісу. 
Не можна розпродавати власні ресурси заради отримання кредитів, які йдуть на проїдання та латання дірок у бюджеті.
Про це розповів Віталій Скоцик, коментуючи заяву голови представництва ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі про те, що Україна отримає другий транш допомоги від Європейського Союзу в разі зняття заборони на експорт лісу.
"Власні ресурси європейці цінують. У більшості країн Європи експорт лісовини і вирубка лісу заборонені. У Румунії цьогоріч прирівняли незаконну вирубку лісу до тероризму, знищення хоча б одного гектару лісів карають як загрозу національній безпеці. Нагадаю, що в Україні винищення лісів уже призвело до "облисіння" Карпат", - зазначив Віталій Скоцик.
Політик наголосив, що, згідно з чинним законодавством, з України заборонено вивозити лише сировину.
"Мораторій на експорт, зі скрипом ухвалений Верховною Радою у квітні 2015 року, діє лише щодо необробленої деревини. Ми бачили вже тоді, як через урядові структури велася кампанія за те, щоб закон не набув чинності. У березні цього року Кабінет міністрів вносив до парламенту законопроект про скасування мораторію", - зауважив Віталій Скоцик.
За словами Віталія Скоцика, від зняття мораторію виграє лише "лісова мафія", але не народ.
"Ліс-кругляк, зокрема через контрабандні схеми, роками вивозили за кордон. Замість того, щоб розвивати його переробку, створювати робочі місця в Україні і заробляти додану вартість на готових виробах із деревини. Потрібно створити умови, щоб промисловий ліс переробляли в Україні, щоб тут могли працювати дрібні та середні підприємці, а не лісові магнати, яких цікавить лише сьогоднішній заробіток, а не те, як країна житиме завтра", - розповів Віталій Скоцик.
Політик наголосив, що наші ресурси працюватимуть на країну, коли буде довгострокове планування розвитку держави.
"У лісовій, як і в аграрній сфері, Україна здобула звання сировинного додатка інших держав. Усе це - наслідки безсистемної роботи наших чиновників, відсутності стратегічного планування. Сьогоднішні дії влади нагадують поведінку пияка, який заради кількох гривень згоден віднести в ломбард усе з дому. Це потрібно змінювати. До влади мають прийти менеджери, які зможуть планувати розвиток країни на 25-35 років уперед. Тоді ми зможемо правильно розпоряджатися ресурсами, зробити так, щоб вони працювали на нашу державу", - резюмував Віталій Скоцик.

Related

Події в Україні 1185338235109977992

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item