Суд ЄС зобов'язав Україну виплатити компенсацію Януковичу



Європейський суд справедливості відхилив апеляцію України на рішення про відшкодування юридичних витрат екс-президента України Віктора Януковича і його синів. 
Суд частково задовольнив позови Януковича і його сина про скасування санкцій.
Про це повідомила юридична компанія Joseph Hage Aaronson, яка представляє інтереси президента-втікача та його сім'ї.
"Європейський суд справедливості України відхилив апеляційну скаргу на рішення про відшкодування нею юридичних витрат президента Віктора Януковича і його синів", - кажуть у компанії.
"Україна має не лише відшкодувати витрати через невдалий вступ у процес, але також і витрати через невдалу спробу апеляції", - повідомляють у прес-релізі.
Нагадаємо, у лютому 2014-го Янукович утік з України до Росії після Революції гідності. Щодо нього розслідують 6 кримінальних справ про зловживання владою. Суд повернув мисливські угіддя "Сухолуччя" із власності колишнього президента у державну.
Суд ЄС виніс початкове рішення після звернення Януковича і його синів із позовом про скасування фінансових санкцій Європейським Союзом. В процесі брала участь Україна.
В грудні 2014 року Міністерство юстиції України припинило участь у цьому судовому розгляді. У березні 2015-го Загальний суд ЄС зобов'язав Україну відшкодувати юридичні витрати Януковича і його синів, після цього українські представники подали на апеляцію.
Судові тяганини тривали понад рік. У червні 2016-го Україна звернулася до Європейського суду справедливості.

Related

Політика 4776248511301695778

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item