Журналіста Укрінформу утримують в московському СІЗО за "шпигунство" - ЗМІ

Сущенко повідомив правозахисникам, що при затриманні на нього чинили психологічний тиск
Члени Громадської спостережної комісії Москви виявили в московському СІЗО Лефортово журналіста агенства українського агентства Укрінформ Романа Сущенка.
Лефортовський суд Москви заарештував його за звинуваченням у "шпигунстві". Про це повідомляє видання Открытая Россия.
"Ми абсолютно випадково зустріли в камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці 47-річного громадянина України Романа Сущенка. Він розповів, що він - журналіст, якого звинувачують у шпигунстві. Подробиць свого затримання і звинувачень, які йому пред'явили, Сущенко не зміг повідомити нам. СпівробітникиЛефортово заборонили нам його питати про кримінальну справу", - розповіла член ОНК Москви Зоя Свєтова.
Своєю чергою Сущенко повідомив правозахисникам, що при затриманні на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому подзвонити додому і повідомити дружині про свій арешт.
Слідство ФСБ РФ надало йому державного адвоката. Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві.
"Український консул вже підтвердив інформацію про арешт цього журналіста в Росії", - підкреслює видання.
Раніше повідомлялося, що в Кіровській області відбуває покарання за "шпигунство на користь України" Валентин Виговський (засуджений на 14 років).

Related

Гаряча новина 5854444370774435556

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item