Створено спеціальну білизну для жінок з раком грудей



У Британії розробили новий високотехнологічний бюстгальтер для жінок з раком молочної залози
З його допомогою вдасться підвищити точність променевої терапії і при цьому зберегти пацієнтці  груди.
За даними королівського коледжу радіологів, у Великобританії щорічно понад 38 тисяч жінок з раком молочної залози піддаються променевій терапії.  Проте таке традиційне лікування має свої похибки: під час процедури груди можуть зрушуватися, що порушує точність опромінення, спрямованого на певну ділянку, в результаті цього дозу опромінення отримує серце або легені, що має негативні наслідки.
Новий бюстгальтер з нейлону дозволяє акуратно вставити і зафіксувати груди в потрібному положенні завдяки спеціальним надувним секціям. Крім того, у цій білизні відсутні металеві деталі, здатні поглинати випромінювання, що зменшувало ефективність променевої терапії.
Бюстгальтер був розроблений і створений вченими Шеффілдського університету спільно з фахівцями великої білизняний компанії в рамках проекту, що фінансується Національним інститутом досліджень в галузі охорони здоров'я,повідомляє likar.info. Зараз планується проведення його перших клінічних випробувань, які почнуться у січні 2017 року.
Рентгенолог, професор Хайді Пробст, який веде проект в Шеффілдського університету, зауважив: "Ми знаємо, що можливість носити бюстгальтер під час лікування раку молочної залози може зіграти ключову роль в подальшому збереженні жіночої самооцінки ".
Залежно від успіху дослідження, команда має намір вже найближчим часом розробити бюстгальтер в бюджетній категорії від £ 50 до £ 100.

Related

Цікаво 5338830777554066840

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item