"Доля України у руках, які пахнуть хлібом": репортаж зі страйку аграріїв


Сьогодні, 4 жовтня, під стінами Верховної Ради відбувся попереджувальний страйк аграріїв "Повернемо гроші у село — нагодуємо країну". 
Перед парламентом зібралися представники сільськогосподарських підприємств зі всієї України.
Учасники акції ухвалили резолюцію, яку передав спікеру голова Аграрної партії Віталій Скоцик.
Пропонуємо найцікавіші тези з його виступу.
"Сьогодні доля України у руках, які пахнуть хлібом. Які годують і забезпечують армію, дають кожен другий долар валютних надходжень до скарбниці нашої держави".
"Є гектар землі в обробітку. З нього ти платиш фіксований сільськогосподарський податок. І нехай він виріс з 6 гривень до майже 40, ці гроші йшли у місцеву громаду. Цей податок пропав".
"Ніколи не говоріть, що селяни в нашій країні мали якісь пільги. Це була унікальна система, яка давала можливість створювати нові підприємства. Спеціальний режим ПДВ із самого початку стимулював переробку. Не продавати свою продукцію за кордон сировиною. Ці 20% накопичувалися на балансах переробних підприємств".
"Цього року за оцінкою ООН 1,5 мільйона українців переходять із межі бідності в межу голоду. За кого ж ми тоді стоїмо, хіба тільки за себе? Ми хочемо годувати тих людей, наповнювати бюджети".
"У корзинці завтрашнього дня кефір коштуватиме 21 гривню. Кілограм м'яса — 150-160 гривень. І я його в цій корзинці вже і знайти не можу. Тому що людина з пенсією 1400 гривень, заплативши 600-700 гривень комунальних платежів, цього м'яса, молока і сиру купити не зможе".
"Хто продає хату, коли тече покрівля? Треба ремонтувати покрівлю. Якщо Верховна Рада прийме зняття мораторію, зубожілий народ втратить свою найголовнішу цінність - землю".















Related

Події в Україні 5108588243800366173

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item