Астрономи запропонували спосіб виявлення позаземних цивілізацій

Вчені вивели складне припущення про існування інопланетних цивілізацій
Вчені з Белградської астрономічної обсерваторії (Сербія) розповіли про діяльність інопланетних цивілізацій, прояви яких людство могло б виявити вже сьогодні, повідомляє Lenta.ru, препринт дослідження опублікований на сайті arXiv.org..
У своїй роботі астрономи спробували перерахувати способи, якими інопланетні цивілізації можуть користуватися для захисту від глобальних космічних загроз, зокрема, спалахів наднових зірок і гамма-сплесків. Жителі інших світів, на думку дослідників, для цього в межах власної планетної системи можуть розміщувати різні астроінженерні споруди.
Вони дозволять знизити ризики, пов'язані з негативним впливом іонізуючого та інтенсивного електромагнітного випромінювання і, швидше за все, будуть нагадувати об'єкти на зразок сфери Дайсона.
Сфера отримала свою назву на честь американського фізика-теоретика Фрімена Дайсона і, за задумом автора, може бути створена високорозвиненою цивілізацією для акумулювання енергії своєї зірки. Якщо б людина створював такий об'єкт, то радіус сфери міг би рівнятися одній астрономічній одиниці.
Нагадаємо, Брайан Кокс, фізик з університету Манчестера, припустив, що жодна цивілізація просто не здатна дожити до ери міжзоряних перельотів через тягу до саморуйнування.

Related

Цікаво 4737841904564799686

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item