Турчинов відповів Росії: Україна здійснює ракетні випробування на суверенних територіях

Турчинов звернувся до РФ з проханням не заважати Україні проводити випробування своїми "істериками та провокаціями"
Україна не планує здійснювати ракетні випробування в Керченській протоці, - так прокоментував заяву Москви секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов щодо нібито "порушень українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї".
"Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення щодо здійснення ракетних випробувань у «суверенному повітряному просторі Російської Федерації», позбавлена здорового глузду", - цитує відповідь Турчинова прес-служба СНБО.
Турчинов нагадав, що відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.
"У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - зазначив О.Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.
"Тому просимо РФ не заважати випробуванням своїми істериками і провокаціями", - підсумував він.
25 листопада Федеральне агентство повітряного транспорту Росії  звинуватило Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму.

Related

Політика 887746164829804199

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item