В Україні створили власний безпілотний автомобіль



Перший український безпілотний автомобіль створили компанія "АвтоКрАЗ" та запорізька інжинірингова компанія "Інфоком Лтд".
Про це повідомив глава уряду Володимир Гройсман на сторінці у Facebook.
"Трансформація України з сировинного придатку для інших у розвинуту державу-експортера конкурентноздатних продуктів та послуг - одне із важливих завдань нашого уряду. Маємо черговий український успіх - компанія "АвтоКрАЗ" та запорізька інжинірингова компанія "Інфоком Лтд" створили перший український безпілотний автомобіль", - каже він.



Автомобіль оснащений комплексом спеціальних датчиків, завдяки яким він легко орієнтується в дорозі. Серед них є тепловізор із системою автоматичної цілевказівки і захоплення, передній і задній радари для виявлення перешкод, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів, відеокамера з охопленням 360˚ та далекомір.


"Основна мета створення безпілотного броньованого автомобіля КрАЗ - допомога військовим в зоні бойових дій для мінімізації ризиків і збереження життя особового складу при виконанні різних тактичних завдань", – повідомляють в компанії "АвтоКрАЗ".
Додатково авто оснащене програмно-апаратним комплексом "SmartDrive" і навчанням у реальному режимі часу "Teach-inDrive", в якому система запам'ятовує заданий маршрут. Координати проходження для занесення в базу передаються по GPS через супутник.
Нещодавно компанія Nissan спільно з британською дизайн-студією Studio Hardie побудувала на базі електричного фургона e-NV200 мобільний офіс - WORKSPACe.

Related

Технології 6814496245176477651

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item