В Білорусі хочуть заборонити "георгіївські стрічки" в маршрутках


Влада білоруського міста Брест, після скарги місцевої жительки, закликала водіїв міських маршруток не розміщувати георгіївські стрічки в салоні. 
Про це пише "Белсат".
Історик й місцева активістка Ірина Лавровська їхала в міській маршрутці і побачила у водія на лобовому склі георгіївську стрічку. Жінка попросила її зняти, але отримала відмову в грубій формі. Після цього вона написала скаргу директору комунального транспортного підприємства "Брестгортранс", йдеться в повідомленні.
В результаті "Брестгортранс" і міськвиконком попросили у Лавровської вибачення. Вони також провели збори, на яких висловилися про неприпустимість розміщення в громадському транспорті різних прапорів і релігійної атрибутики.
Портал нагадує, що згідно із законом транспортним засобам, які беруть участь у дорожньому русі, забороняється розміщувати в салоні наклейки і об'єкти, що заважають огляду. За таке порушення водія можуть притягнути до адміністративної відповідальності.




Цікаво, що в Бресті "георгіївські стрічки" носять не лише люди старшого покоління, а й молодь, про що свідчать фото зроблені навесні цього року.
Двоколірна георгіївська стрічка - чорно-помаранчева або чорно-жовта стрічка, додається до ордену Святого Георгія, а також до радянського ордену Слави. У 2005 році стартувала акція "Георгіївська стрічка", в рамках якої до Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні роздають стрічки тих же кольорів.

Related

Суспільство 6762872399436293899

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item