Замість утилізації старі японські авто відправлять на переробку в Росію

Японські автомобілі замість утилізації потраплять в РФ
В РФ з старих японських авто вирішили робити електрокари і відправляти їх в Індію і Таїланд.
У російському Примор'ї планується організувати виробництво електромобілів на базі старих автомобілів з Японії. Відповідну угоду уклала японська корпорація Arai Shoji з урядом Приморського краю і холдингом Сумоторі, пише Autonews.
"Цей проект виглядає більш масштабно. Справа в тому, що в Японії змінилися деякі вимоги по утилізації автомобілів, і з'явилася можливість брати дуже хороші автомобілі практично за нульову вартість, які можна конвертувати у електроавтомобілі", - розповів генеральний директор Технохолдинга Сумоторі Віталій Веркеенко.
При цьому йдеться не про реставрацію автомобілів, а про переробку моделей з двигунами внутрішнього згоряння в повноцінні електромобілі. Для установки електродвигуна потрібна досить глибока переробка всієї конструкції, включаючи кузов, трансмісію і т. д., а також установка досить масивного і важкого блоку батарей. Вартість таких електромобілів може виявитися досить високою.
Всього планується імпортувати в Примор'ї до 5 тисяч автомобілів в рік. У Росії проект програми з розвитку електричного автотранспорту до 2025 року передбачає надання власникам електрокарів істотних пільг. У ряді випадків їх пропонується зрівняти в правах з таксі та швидкою допомогою.

Related

Економіка 9042858782648306004

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item