Україна заперечує слова Лукашенка про потоки зброї

Держпогранслужба заперечує слова Лукашенка про потік зброї з України

Київ не згоден з твердженням Мінська, що з України в Білорусь потоком йде зброя і вибухівка.

 
У Держприкордонслужбі заперечують заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про збільшення потоку зброї і вибухівки з України. Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян.
 
Раніше Лукашенко заявив про готовність Білорусі охороняти українсько-російський кордон. За його словами, білоруським прикордонникам доводиться грудьми прикривати 1,2 тис. км кордону з Україною, тому що потоком іде зброя та вибухівка.
 
"Ми не фіксуємо на цей момент істотних потоків вивезення зброї з України. Поодинокі випадки трапляються, але говорити про те, що існують певний стабільний трафік чи цілі канали, підстав немає. Слова президента сусідньої держави я не можу коментувати, але ситуація не має такого масштабного характеру, як про те кажуть у заяві", - сказав Слободян.
 
Він також зазначив, що за дев'ять місяців на кордоні з Білоруссю прикордонники затримали 49 од. зброї (28 од. - з Білорусі на в'їзд в Україну, і 21 - на виїзд з України), 242 боєприпаси та 0,5 кг вибухівки (з Білорусі в Україну) .
 
Раніше агентство Reuters писало, що зброю з АТО продають на Близький Схід. Це пов'язано з тим, що нерегулярні підрозділи часто не ведуть належним чином облік озброєння.

Related

Політика 4476426665592453139

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item