МЗС Угорщини: ЄС може втратити довіру, якщо не надасть Україні безвіз

Євросоюз відкладає скасування віз для України

ЄС повинен допомогти країнам, які хочуть стати на шлях європейської інтеграції, заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто.

У разі якщо Євросоюз не надасть Грузії та Україні безвізовий режим, довіру до блоку "буде поставлено на кін". Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Газета.Ru.
За словами дипломата, після того як Україна і Грузія виконали всі висунуті вимоги для скасування візового режиму з ЄС, деякі країни блоку почали висувати нові умови, про які йшлося на початку переговорного процесу.
"Тепер на кону стоїть довіра до Євросоюзу, тому що він не в змозі виконати обіцянку», - сказав міністр, додавши, що ЄС має допомогти країнам, які "хочуть стати на шлях європейської або євроатлантичної інтеграції".
Нагадаємо, Рада Євросоюзу наголосила на важливості "своєчасного" завершення процедур у процесі скасування віз для України та Грузії.
Раніше ЗМІ повідомили, що безвіз Україні блокують три країни: Франція, Німеччина та Бельгія.
Президент Петро Порошенко, кажучи про безвіз Україні, заявив, що ще є надія для забезпечення прогресу у вирішенні цього питання до саміту 24 листопада.

Related

Події у світі 5341947383008738510

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item