Завтра Обама оголосить про введення нових антиросійських санкцій у відповідь на хакерські атаки

Обама оголосить про введення нових санкцій
Журналісти CNN повідомляють, що в четвер, 29 грудня, президент США Барак Обама оголосить про введення нових санкцій проти Росії, прийнятих після хакерських атак із боку РФ під час виборів президента.
Зокрема, під санкції можуть потрапити особи, причетні до поширення дезінформації проти екс-кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.
Також, за даними журналістів CNN, адміністрація Обами прийме рішення про дії у відповідь на кібератаки, але не буде публічно оголошувати про них.
Представник МЗС РФ Марія Захарова вже заявила, що влада РФ можуть ввести відповідні санкції.
Раніше НВ повідомляло, що газета The Washington Post написала в п'ятницю, 9 грудня, що ЦРУ прийшов до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.
Раніше президент США Барак Обама доручив переглянути та оприлюднити повний огляд всіх матеріалів про втручання Росії в хід президентських виборів в США.
Як повідомлялося, 7 жовтня адміністрація Барака Обами офіційно звинуватила Росію в масштабної кампанії по втручання у вибори президента США.
Зокрема, Росію вважають причетною до злому серверів Демократичної партії США.
Крім того, в кінці жовтня глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер заявив, що спецслужби США отримали переконливу доказову базу того, що за атаками на сервери американських партій стоїть Росія.

Related

Події у світі 443023191250016934

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item