Поляки оштрафували українців за тризуб на машині



Подружжя українців із карпатського Добромиля Світлана і Василь Проники вражені прикрим інцидентом у прикордонному пропускному пункті "Смільниця-Кросцєнко".
Наклейка із золотим тризубом на багажнику автомобіля подружжя Проників стала причиною конфлікту.
"Польський страж гранічний", глянувши на наше авто, одразу заметушився і вказав на тризуб на багажнику. Мовляв, у Польщі закон це забороняє. Ми здивувалися, адже тризуб не створює аварійної ситуації, нікому не заважає", - розповідає Світлана Проник.
"Страж гранічний" каже: або ви знімаєте тризуб, або я виписую штраф! Повторив це кілька разів. Наші пояснення, що їдемо транзитом, на нього не вплинули", - додає Світлана.
Проники були шоковані вимогою зняти тризуб. Адже їздили з ним на авто через польський кордон не раз, і ніколи їм за це ніхто не дорікав.
"Нас щоразу зупиняють німецькі поліцейські для перевірки документів, причому кілька кілометрів їдуть за машиною, доки зупинять, - і їх наш тризуб не цікавить", - каже жінка.
Українське подружжя знімати тризуб відмовилося - тож змушене було сплатити 100 злотих штрафу.
"Йшлося про принцип. Ми з чоловіком сприйняли вимогу зняти державний герб як зневагу. Вирішили заплатити штраф, але не знімати нашу святиню".
У прес-службі коменданта Бещадського відділу прикордонної служби Польщі обіцяли вивчити цей інцидент.
Українська громадськість у Польщі обурена "справою Проників" і через місцевих юристів збирається довести, що накладені прикордонниками санкції на співвітчизників - безпідставні.

Related

Гаряча новина 4619613666175742094

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item