Обміняних "заручниць" не було у списках полонених


Одна із двох переданих Україні з "ДНР" жінок була суддею, а інша - спімешканкою жителя підконтрольних бойовикам територій. 
Про це повідомив у Facebook журналіст Юрій Бутусов.
"Зараз російські ЗМІ пишуть, що ДНР передала Києву двох полонених жінок". Хто ці "полонені"? Може, якісь агенти СБУ або снайпери ВСУ? Може їх взяли на поле бою? Одна з них - проста жінка, яка закохалася в чоловіка, що проживає на окупованій території. Він її запросив до себе, але потім вирішив позбутися, звинуватив її в пособництві "укропам" і її кинули "на підвал". Інша "полонена" - суддя з Маріуполя, на окуповані території проїжджала неодноразово", - розповів Бутусов.
За його даними, обидві ці жінки не були в списках полонених для обміну - це просто заручники, схоплені без якихось причин.
"Замість цих двох нещасних випадкових людей, яких просто схопили на вулиці без всяких причин, і які пережили катівні, куди ніколи не приїжджають ні правозахисники, ні ОБСЄ, ні ООН, Україна "добровільно" передасть відразу 15 осіб зі списку на обмін - всі вони під слідством в Україні або вже отримали вирок суду", - розповів Бутусов.
За його словами, Київ передає 6 жінок і 9 чоловіків, "які на відміну від цих двох заручниць перебували в списках на обмін".
"Україна "заручників" не бере - передаємо тільки реальних терористів, найманців, шпигунів і їх пособників, інтерес до яких проявляє противник", - уточнив Бутусов.
Україна вирішила відпустити 15 сепаратистів, занесених у список на обмін з ДНР та ЛНР для того, щоб розблокувати процес обміну полоненими.

Related

Події в Україні 811180240797554288

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item