Комітет Ради вдруге відмовився позбавити нардепа Новинського недоторканності

На засіданні Комітету 6 грудня політики відмовились позбавляти нардепа Вадима Новинського недоторканності
За підсумками засідання регламентного комітету Верховної Ради констатував про непереконливість доказів, які б дозволили задовольнити клопотання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності народного депутата Вадима Новинського.
Відповідний висновок у вівторок, 6 грудня, оголосив комітет, повідомляє Інтерфакс-Україна.
В той же час комітет констатував, що подання Генпрокуратури було ініційоване та подане відповідним чином.
Нагадаємо, Комітет ВР вже відхиляв клопотання у справі Новинського 16 листопада. Тоді генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що таким чином комітет намагається уникнути відповідальності за прийняття рішення.
Нардепа підозрюють у співучасті у "великій справі Віктора Януковича", одним з епізодів якої є узурпація влади і тиск на УПЦ Московського патріархату. У ГПУ також повідомили, що підставою для подання Генпрокуратурою у Верховну Раду клопотання про зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського стали свідчення потерпілого - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинко) УПЦ Московського патріархату, а також ще одного важливого свідка.
Згодом за цією справою ГПУ оголосила підозру колишьому главі ГУ МВС Валерію Коряку, екс-президенту Віктору Януковичу і екс-голові МВС Віталію Захарченкові.

Related

Політика 720943252352786672

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item