Китайський Новий рік зустріли ходою драконів


Сьогодні за Китайським календарем на Землі настав 2017 рік.
Зі збереженням найяскравіших східних традицій львів'яни та гості міста зустріли рік Вогняного Червоного Півня о 18.00 за київським часом.
Присутні мали змогу подивитись лазерне шоу та виступи учнів школи кунг-фу, взяти участь у вікторині та почастуватись традиційними китайськими стравами.
Найцікавішою подією стала видовищна хода драконів. Два велетенських дракона червоного та жовтого кольору під супровід барабанщиць центральними вулицями міста пронесли українські та китайські студенти. Китайці кажуть, якщо доторкнутись до вогняних драконів, це неодмінно принесе удачу в році, що наступає.
Святкування Китайського Нового року проходитиме у Львові протягом трьох днів. На площі Ринок гостей свята розважатимуть відомі герої китайської культури, буде дитяча анімація, майстри кунг-фу навчатимуть тонкощів бойового мистецтва, працюватиме ярмарок з традиційною китайською їжею.








Шостий рік поспіль свято проводить Міжнародна громадська організація "Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Ланьхва".
Новий рік, або Свято весни у Китаї - найважливіше з традиційних китайських свят, яке знаменує пробудження природи. Наступає він за місячним календарем та святкується п'ятнадцять днів. В цю новорічну пору, більшість китайців, збираються сім'ями на свою щорічну вечерю возз'єднання.

Related

Події у світі 2578945084964476928

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item