Нардепу Лещенку доведеться йти у суд - ГПУ



Народному депутату Сергію Лещенку необхідно прибути на виклик суду. 
Про це йому нагадує Генпрокуратура.
"Генеральна прокуратура закликає народного депутата дотримуватись вимог законів та прибути 25.01.2017 на чергове судове засідання до Печерського районного суду (м. Київ, пров. Хрестовий, 4) з метою реалізації права на захист та надання можливості суду прийняти законне рішення у межах розумних строків", - йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.
У ГПУ нагадали, що Національним агентством з питань запобігання корупції 6 грудня відносно народного депутата України Лещенка складено протокол про адміністративне правопорушення.
Участь прокурора, яка є обов'язковою, у судовому розгляді справи про правопорушення, пов'язане з корупцією, забезпечено прокурорами Генеральної прокуратури України.
"Одночасно обов'язковою є присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. У разі ухилення від явки на виклик судді цю особу може бути органом внутрішніх справ (Національною поліцією України) піддано приводу", - йдеться у повідомленні ГПУ.
На призначене судом засідання 29 грудня Лещенко не з'явився.
31 серпня Сергій Лещенко купив в елітному будинку в історичному центрі Києва квартиру за 7,55 млн грн. Вклав у це частину своїх заощаджень, позику від засновника "Української правди" Олени Притули. на своїй сторінці у Facebook писав, що частину необхідної суми на квартиру йому дала його співмешканка Анастасія Топольська. та гроші його дівчини – Анастасії Топольської. У договорі ціна квартири Лещенка занижена на 2,2 млн.
НАЗК встановило, що при купівлі квартири в історичному центрі Києва Лещенко одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 гривень).
30 листопада Лещенку пробували вручити протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення. 6 грудня Лещенко втік від представника НАЗК, який у кулуарах Ради намагався зачитати нардепу адмінпротокол.

Related

Суспільство 6027954760060896322

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item