ЗМІ Китаю пригрозили Вашингтону "помстою народу"



Вимога дотримуватися принципу "єдиного Китаю" - не примха, відзначають китайські журналісти.

 
Китайські ЗМІ пригрозили Вашингтону помстою, якщо президент США Дональд Трамп відмовиться від політики "єдиного Китаю". Йдеться в заяві державного видання КНР The Global Times.
 
"Вимога дотримуватися принципу "єдиного Китаю" - не примха КНР. Кожен президент США повинен поважати цей принцип, якщо він хоче підтримувати китайсько-американські відносини на належному рівні і з повагою ставиться до порядку, що склався в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - йдеться в заяві.

Відзначається, що "китайський народ зажадає від уряду помсти", якщо Трамп після інавгурації відмовиться від "єдиного Китаю".
 
"Це не тема для переговорів", - підкреслюється в заяві.
 
Нещодавно Трамп знову дав зрозуміти, що не підтримує "політики єдиного Китаю", порушивши заборону на пряме спілкування з Тайванем, який Пекін вважає своєю територією.
 
Трамп зідзвонився з тайванським президентом Цай Інвень, що стало першим контактом між президентами США і Тайваню відтоді, як країни розірвали дипломатичні зв'язки в 1979 році.
 
Після цього Пекін пригрозив Вашингтону погіршенням відносин і торговельною війною.
 
Що зробив Трамп? Він вирішив призначити економіста Пітера Наварро, відомого своєю критикою Китаю, головою нової національної торгової ради США.

Related

Події у світі 9109256703417690756

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item