Американка померла від інфекції, стійкої до всіх антибіотиків


Учені констатують, що бактерії стають все стійкішими до антібіотиків

Жінка заразилася під час відпочинку в Індії.


У США жінка померла від інфекції, яка виявилася стійкою до всіх 26 видів антибіотиків, доступних на території країни. Про це пише AFP із посиланням на чиновників у сфері охорони здоров'я.
 
За даними агентства, мешканка штату Невада померла у вересні 2016 у віці 70 років від септичного шоку. Незадовго до смерті вона була на відпочинку в Індії, де зламала шийку стегна і проходила попереднє лікування.
 
Фахівці виявили у зразках тканини рідкісну бактерію Klebsiella пневмонії, яка зазвичай не викликає важких захворювань, але у цьому конкретному випадку її новий штам став причиною загибелі жінки.
 
Незадовго до смерті жінку ізолювали, щоб уникнути поширення хвороби. Посмертні випробування показали, що американку, можливо, могли врятувати у разі застосування фосфоміцину, однак цей антибіотик не ліцензований у США.
 
Як зазначив Нік Томсон, керівник дослідницької групи з вивчення геному людини Інституту Сенгера в Англії, бактерія Klebsiella пневмонії стає все стійкішою.
 
Як повідомляли ЗМІ, до 2050 року супербактерії вбиватимуть до 10 млн осіб щорічно, а збиток від них становитиме 100 трильйонів доларів.
 
У здоровій людині живе понад 10 тисяч видів мікробів.
 

Related

Події у світі 4963277671895655968

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item