Банкова жорстко відповіла Пінчуку


Компроміс за ключовими пунктами, запропонованими мільярдером Віктором Пінчуком, неможливий, вважають у Адміністрації президента.
The Wall Street Journal опублікував колонку заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва під заголовком "Повага до України вкрай важлива для досягнення тривалого миру", пише "Європейська правда".
У ній він відповідає на статтю Пінчука, в якій той пропонував Україні поступитися кримським питанням, прагненням до членства в ЄС і НАТО задля залагодження конфлікту на Донбасі.
"Не можу погодитися із його (Пінчука.) закликом до компромісу, який базується на побоюваннях. Страх і слабкість – погані радники. Вони лише розігрівають апетити Росії", – заявляє Єлісєєв.
У статті перераховані три ключових позиції України.
"Ні розвороту європейської та євроатлантичної інтеграції. Це було б здачею незалежності та суверенітету України", – зауважує посадовець.
"Ні торгівлі територією України, чи то Донбас, чи Крим. Ці території не можуть бути предметом торгівлі за мир", – стверджує він.
"Ні виборам на Донбасі, доки російські чоботи (військові. - Gazeta.ua) лишаються на українській землі", – наголошує представник АП.
На його думку, "домовленості на умовах Росії - неправильна політика".
26 грудня олігарх Віктор Пінчук опублікував статтю в Wall Street Journal, в якій заявив, що Україна має тимчасово відмовитися від членства в Євросоюзі як мети на найближче майбутнє і визнати, що не приєднається до НАТО ні найближчим часом, ні в середньостроковій перспективі.

Related

Політика 671485412572648472

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item