Посол України в США спілкувався з Трампом

Посол України в США Валерій Чалий

Валерій Чалий заявив, що спілкування з президентом США пройшло в позитивному ключі.

Посол України в Вашингтоні Валерій Чалий після інавгурації Дональда Трампа повідомив, що два дні тому скористався можливістю поговорити з новим президентом про відносини з Україною, і розмова відбулася в позитивному ключі, передає Укрінформ.
"Я скористався можливістю коротко поговорити з обраним президентом для того, щоб питання України не залишилося поза його увагою", - розповів Чалий журналістам і уточнив, що розмова відбулася два дні тому, під час передінаугураційному заходів.
"Я не можу розповісти про суть цієї розмови, але можу сказати, що до цього відбулося дуже позитивне спілкування президента України і новообраного президента Трампа. Моя розмова була в розвиток цього діалогу", - зазначив дипломат.
На думку Чалого, ключовим завданням для України зараз - забезпечення прямого контакту на вищому рівні.
Він інформував, що Посольство вже передало підготовлений Україною перелік питань, "за якими ми хотіли б розвивати співпрацю в сферах наших спільних інтересів, в тому числі з того, що ми можемо запропонувати Сполученим Штатам".
Чалий також акцентував увагу на тому, що на інавгураційних заходах в п'ятницю він мав можливість говорити з багатьма ключовими фігурами з нової адміністрації Білого дому.
Дипломат наголосив, що Посольство України в США вже тривалий час працює з перехідною командою Трампа, а Україна зберігає двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу США.
Раніше Чалий пояснив, чому президент України Петро Порошенко не їде на інавгурацію Трампа.

Related

Політика 1894330874076252497

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item