Двоє львівських розробників за добу зібрали $37 тис на власний винахід

Ґаджет записує голосові нотатки і перетворює їх на текст.

Пристрій має вигляд кулона у може мати різний дизайн

Команда проекту Senstone створила пристрій, який записує голосові нотатки і перетворює їх на текст. Прилад, який також називається Senstone має вигляд кулона, який можна прикріпити на одяг чи носити на шиї або руці.

Команада львівських і київських спеціалістів працювала над пристроєм близько двох років. Автором ідеї був Назар Федорчук.

«Ідея з’явилась спершу як кнопка для нагадування. І так було започатковано проект. Основне призначення цієї кнопки було вловлювати думки, висловлені вголос – швидко записати і не забути нотатку, нагадування, список. Це достатньо зручно. Одним натисканням – зберегти потрібні думки, які згодом перетворюються у текст», - розповів ZAXID.NET один із авторів винаходу і засновник проекту Назар Федорчук.

Записи зберігаються у вигляді аудіофайлів, які потім опрацьовуються, забираються шуми, проводиться аналітика запису і створюється текст. Пристрій розпізнає 12 мов, серед яких є українська та англійська.


За словами Назара Федорчука, якість розпізнання тексту залежить від того, наскільки близько пристрій розташований від джерела звуку та чіткості мови.

«Ми вже перевіряли, у середньому похибка розпізнання звуку невелика. Якщо якість звуку добра, нема шумів, акцентів, то розпізнавання звуку на рівні 95%», - каже Назар Федорчук.

Заряду акумулятора вистачає на чотири дні автономної роботи, а внутрішній жорсткий диск пристрою вміщає майже дві години безперервного запису голосу.

Розробники також обіцяють створити мобільні додатки для свого пристрою. Додатки будуть доступні як для ґаджетів на ОС Android так і для iOS.

«Функція додатку – зберігати аудіо, яке запише користувач і текст, який цей же додаток перекладе. Він також допомагає знайти всі записи і нотатки – організовує пошук по ключових словах, локації, часу. Також додатки будуть сумісними з іншими аплікаціями, наприклад, Evernote», - розповів Маркіян Мацех, співавтор проекту.

Вироблятимуть пристрій закордоном – найімовірніше у Китаї.

Зараз на платформі Kickstarter пристрій можна придбати за 100-155 доларів, залежно від варіанту. Вартість залежить від корпусу кулона – вони є алюмінієві і латунні або типу кріплення – на шию, на одяг або на руку. Функціонал у всіх кулонах буде однаковий.

Маркіян Мацех і Назар Федорчук планують зібрати на Kickstarter 50 тис. доларів на виготовлення першої партії. До завершення кампанії – ще 37 днів. За першу добу зібрали вже 37 тис. доларів із потрібної суми.

Related

Технології 3927747011471740013

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item