У Росії заявили про припинення діяльності наркосиндикату і затримання 47 українців, які входили до нього

Про викриття організованого в Україні наркосиндикату заявили в МВС РФ
У Росії заявили про викриття та припинення діяльності наркосиндикату ХімПром, організованого в 2015 році в Україні.
Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації.
"Ця організація мала чітко вибудовану схему незаконного обігу наркотиків – від виробництва до реалізації. Її річний обіг становив більше 2 мільярдів рублів", - передає сайт МВС слова офіційного представника цього російського відомства Ірини Вовк.
Згідно з повідомленням, у 2015 році особи, які перебувають в Україні, організували на території Росії інтернет-магазин ХімПром, який розміщував інформацію про види, ціни і способи придбання наркотиків.
Щоб завербувати людей, для роботи в наркосиндикаті в українських ЗМІ масово розміщували оголошення із пропозиціями про прийняття на високооплачувану роботу як кур'єрів або експедиторів на території Росії, причому вербувальні пункти були розташовані в Києві, стверджують в МВС РФ.
"З кандидатами проводилася співбесіду з використанням поліграфа, вони проходили навчання на короткострокових курсах, на яких їм пояснювалися правила ведення електронного листування, використання платіжних систем, перевезення та упаковки наркотиків, а також способи організації схованок", - сказано в повідомленні.
У російському відомстві також стверджують, що найнятим таким чином особам видавалися банківські картки, оформлені на даних підставних осіб, фіктивні паспорти та водійські посвідчення громадян Російської Федерації з ознаками підробки, а також телекомунікаційні пристрої зі встановленими інтернет-месенджерами, по яких у подальшому вони отримували вказівки від організаторів наркоугруповання.
За словами Ірини Вовк, співробітники Головного управління з контролю за обігом наркотиків МВС Росії та територіальних підрозділів цього управління ліквідували три лабораторії ХімПрому з виготовлення синтетичних наркотиків, розташовані в Істрінському, Красногорському та Одінцовському районах Московської області, продуктивність яких становила від 150 до 500 кілограмів на тиждень.
Повідомляється також, що була припинена логістична діяльність структурних підрозділів угруповання, якими у 14 регіонах Російської Федерації здійснювалася доставка особливо великих партій наркотичних засобів у спеціально обладнаних автомашинах і встановлено місце розташування оптових складів у 10 регіонах Росії.
"З незаконного обігу вилучено понад 4 тонни синтетичних наркотичних засобів, 3 тонни 500 кілограмів прекурсорів, 250 одиниць лабораторного обладнання, 9 автомашин, понад 2 млн рублів, 18 загальногромадянських паспортів Російської Федерації з ознаками підробки. Затримано 67 учасників наркоугруповання, 47 з яких є громадянами України", - розповіла офіційний представник МВС РФ.
Нагадаємо, 2 грудня 2016 року Департамент МВС України щодо запобігання злочинів з торгівлі людьми викрив масштабний канал вербування українських громадян для використання їх як наркокур'єрів у Росії.
За словами члена колегії МВС України Антона Геращенка, внаслідок операції затримані троє громадян України і один громадянин Молдови, які організували злочинну схему.
За попередніми даними, злочинне угруповання співпрацювало з корумпованими співробітниками російської поліції.
Внаслідок злочинної діяльності групи за обвинуваченням у поширенні наркотиків у Росії за ґратами опинилося понад 400 громадян України.
За словами правоохоронців, злочинці вербували молодих людей віком від 20 до 30 років через оголошення в метро і пропонували роботу кур'єрів.
Повідомлялося також, що злочинній організації сприяв один зі співробітників Управління Державної служби охорони при МВС.
Зокрема, його роль полягала в тому, щоб забезпечити перевірку через бази даних молодих людей перед відправкою до Росії, а також він забезпечував проходження через поліграф.

Related

Гаряча новина 7342345068518424886

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item