Якою буде війна на Донбасі після смерті Гіві



Після того, як восени у ліфті власного будинку був підірваний терорист Моторола, стало зрозуміло, що інша зірка терористів, командир батальйону "Сомалі", полковник Михайло Толстих - він же "Гіві", скоро повторить його долю.
Пройшло майже півроку - "Гіві" загинув у власному кабінеті. Зі сторони терористів кажуть про міну, або влучання снаряду від РПО "Шмель". За лічені години після вбивства бойовики побачили сліди "української ДРГ". Так було і у випадку з Моторолою.
Але є цікавий збіг. Кілька днів тому в Луганську підірвали начальника народної міліції "ЛНР" Олега Анащенка. Звинуватили Україну. Навіть відзвітували про затримання майора ЗСУ. І що цікаво - паралельно із вбивством бойовики розпочали крутити інформацію про скупчення військової техніки, і підтягування резервів ЗСУ з понтонами у Станицю Луганську, а також відбувається активізація боїв в районі Бахмутської траси.
По "Гіві"ситуація взагалі виглядає досить цікавою. Під час загострення в Авдіївці бойовика контузило - піарився на передовій переважно ватажок Захарченко. Після смерті Мотороли, за інформацією протилежної сторони, Гіві втік з "ДНР" і кілька днів очікував на розвиток подій. Згодом, повернувшись, особливо був непомітний у медіа. Але в середині січня його світлина з паспортом "ДНР" таки з'явилася у ЗМІ бойовиків.
Яким чином вбивство чергового терориста може бути вигідним протилежній стороні не потрібно довго пояснювати. По-перше, звинувачення України в терактах може стати приводом до розгортання військових операцій. "Л-ДНР" вчергове можуть звернутися до Росії з проханням допомогти, а у місцевій пропаганді вже називають Україну не просто "фашистською хунтою", а "терористичною організацією "Україна". Враховуючи те, що Росія війну за збереження режиму Асада подає під соусом боротьби з терористами, не буде дивним, якщо Москва надасть певну допомогу, а потім дасть команду на активізацію бойових дій на різних ділянках фронту. А їх вистачає. Від Луганського до Донецького і Маріупольського напрямків - всюди бойовики втратили ряд позицій внаслідок повзучого наступу ЗСУ. І всюди сьогодні відбувається загострення, обстріли з "Градів" і великокаліберної артилерії наших позицій, селищ і міст.
По-друге, окрім ативізації війни Москва може лобіювати, принаймні для свого внутрішнього користувача, тему зв'язку України з тероризмом. Варто пригадати, що від початку бойових дій українську владу звинувачували у співпраці з "терористами Правого сектору". Сьогодні такими є представники полку "Азов", а також політсили Національний корпус. Варто нагадати, що Росія постійно затримує українських "розвідників". Українські диверсанти в Криму, постійні вибухи, підриви "Мотороли", "діти-диверсанти" - ватажки "Л-ДНР" використовують це все у власних цілях для боротьби з конкурентами у війні за сфери впливу, а Росія отримує приводи для запасного сценарію - боротьба з тероризмом в Україні. Так само, як і в Сирії, рано чи пізно Путін може використати авіацію в Україні, наносячи удари по "базах терористів". Як і в Сирії, базами можуть бути навіть звичайні шпиталі чи житлові масиви з мирними громадянами. Головне - знайти привід, навіть формальний. А тероризм - це чудовий привід. Звичайно, потрібно, щоб на це клюнули наші західні союзники. Росії потрібне їхнє мовчання.
В будь-якому разі, сьогодні варто очікувати хвилю звинувачень України в тероризмі на Донбасі з боку "Л-ДНР" та Росії. І слідкувати, щоб до цих звинувачень, на які нам плювати, не додалися слова якихось західних політиків. А загострення на фронті можливе на Південному напрямку, де бойовикам конче необхідно відкинути наші сили від Пікуз, а також вони мають можливість обстрілювати Маріуполь.
Тим більше, що ЗМІ "ДНР" поширили інформацію про передачу Україні мирного плану, розробленого бойовиками, по врегулюванню ситуації на лінії фронту. При цьому зазначається, що у нас повністю проігнорували ініціативу "республіки". А перший заступник СММ ОБСЄ Олександр Хуг відмовився виступити посередником у переговорному процесі і покинув територію регіону. От і привід.

Related

Суспільство 8434192150846619566

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item