Аваков: Питання товарообміну з окупованою територією буде вирішено

Глава МВС переконаний, що питання підтримки або непідтримки блокади штучно розділяє суспільство на різних рівнях
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що формально питання товарообміну з окупованою територією буде вирішено і пропонує свій перелік товарів для так званого "критичного імпорту", заявив він в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.
"Це має бути тільки вугілля, продукти, необхідні для металургійного комплексу і все. А у зворотний бік ми можемо собі дозволити направляти запчастини для шахтного обладнання, відповідні реагенти для забезпечення роботи", - сказав він.
Міністр наголосив, що ця формула може завдати удару по чиїхось бізнес-інтересах.
"Продовження блокади на Донбасі неминуче призведе до економічних втрат, за блокуванням стоять політичні амбіції, вирішити ситуацію можна тільки у сфері публічної комунікації", - підкреслив Аваков.
Міністр також зазначив, що "підприємства ДТЕК минулого року перерахували до держбюджету України 36,1 млрд грн податків, оборот між комплексом підприємств відбувається в українській національній валюті, отже, гроші не йдуть за межі України".
Він нагадав, що відповідно до своєї компетенції СБУ розробляє перелік товарів для товарообігу, який буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів.
"Моя думка, яку я озвучив, більш радикальна. Думаю, що формально питання обміну з цими територіями буде врегульовано. Як свого часу це питання було врегульовано з Кримом", - підсумував Аваков.
Нагадаємо, сьогодні, 19 лютого, у річницю подій Революції гідності на Майдані зібралося віче, учасники якого вимагають припинити торгівлю з окупованими територіями.

Related

Події в Україні 321638386480229755

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item