У Мехіко легалізували марихуану та дозволили евтаназію

Мехіко - столиця Мексики

Право на евтаназію і часткову легалізацію марихуани гарантовано першою в історії Мехіко конституції столиці.

Глава уряду Мехіко Мігель Анхель Мансера підписав першу в історії конституцію мексиканської столиці, згідно з якою, зокрема, легалізується право на евтаназію і часткову легалізацію марихуани, передає РИА Новости.
"Сьогодні історичний день для міста Мехіко, ми стали частиною освячення сучасних і прогресуючих законів", - заявив Мансера.
За його словами, ця конституція означає вибір Мехіко на користь прав і свобод.
Конституція столиці крім дозволу евтаназії (в тексті це названо "правом на гідну смерть") і використання марихуани в медичних цілях, також містить заборону на приватизацію водних ресурсів міста і рівність шлюбу для сексуальних меншин.
Крім того, в конституції вперше прописується принцип переваги пішоходів перед водіями транспортних засобів, захист тварин, боротьба з незаконною вуличною торгівлею, забезпечення безкоштовним інтернетом публічних просторів.

Створення першого основного закону міста, стало можливим після початку політичної реформи в столиці. У січні 2016 року президент Мексики Енріке Пенья Ньєто підписав закон, що змінює статус міста з федерального округу на штат. Таким чином, в Мексиці з'явився новий, 32-й за рахунком штат, місто Мехіко.

Прихильникипропозиції легалізувати марихуану порахували, що це може приносити близько 60 мільйонів доларів на рік у вигляді податкових надходжень до бюджету міста, інформує  Albuquerque Journal.

Ці кошти передбачається використовувати для будівництва шкіл і спонсорування програм в галузі охорони здоров'я.
Як повідомляють ЗМІ легалізація марихуани в Каліфорнії, Массачусетсі, Неваді і штаті Мен, повинна привести до чотириразового зростання обороту цього наркотика в США.

Related

Суспільство 4342891788241466528

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item