Путін створює українське Алеппо



Бойовики на Донбасі цілеспрямовано атакують місцевих.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю газеті Bild.

"За останні роки я випробував вже багато угод, але Росія ніколи не виконувала їх насправді. Це ж дуже просто: якщо Путін дотримується Мінська, якщо війська виведуть з нашої країни, настане мир. Зараз, на жаль, цього немає", - сказав Порошенко.

Водночас президент розкритикував Росію за ситуацію на Донбасі.

"У причини того, що Мінська мирна угода не працює, є ім'я – Путін. Ми в Україні зробили все для миру, змінили закони і дотримувалися угоди, але Росія продовжує убивства. Обіцянки, які дає влада Росії, порушують щодня. Ситуація у деяких районах східної України драматична. У нас є чіткі докази того, що цілеспрямовано атакують жителів. Путін створює там українське Алеппо", - заявив він.

Порошенко вважає, що відповіддю на ескалацію повинні бути нові санкції: "Доки українців бомблять таким варварським способом, ніхто не обговорюватиме послаблення (санкцій. - Gazeta.ua). Зовсім навпаки: це швидше порушує питання про те, чи слід їх розширити. Це немислимо, що зараз Росія офіційно визнає паспорти з окупованих територій. Це найбільший доказ російського впливу".

Американська організація Atlantic Council опублікувала звіт про воєнні злочини Росії у сирійському Алеппо. Там війська Башара Асада і РФ скинули на місто 4045 бочкових бомб. Від них загинули 506 жителів. З них 140 жінок і 63 дітей. За півроку від обстрілів загинули 3497 людей. Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Із початку війни на Донбасі загинули 2197 українських військовослужбовців. За даними ООН, за майже 3 роки війни загинули близько 10 тис. людей.

Related

Політика 6353685139889644121

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item